FAQ/Vanliga frågor

Vanliga frågor och svar:

1. Hur betalar man till klubben?

Svar: Avgifter betalas via postgiro eller Swish, läs mer under länken Avgifter.  Inköp i Butiken betalas kontant eller med Swish se mer info under länken Butiken.

2. När startar vår och höstträningen?

Svar: Alla våra träningar startar normalt måndagen samma vecka som skolorna har sin terminsstart. Vi försöker alltid informera om detta på hemsidans förstasida i samband med terminsstart.

3. Hur anmäler jag mig (eller mitt barn)?

Svar: Ingen anmälan behövs, kom till träningen och säg till tränaren att du vill börja träna. Du kan prova 3 träningar innan träningsavgiften skall betalas.

4. Kan jag/mitt barn börja nybörjarträningen trots att det redan gått några veckor sedan terminen startade?

Svar: Ja, normalt sett är det inget problem. Ansvarig tränare tar hänsyn till att man inte varit med från start. Men ansvarig tränare avgör alltid om det är OK.

5. Finns det platser kvar i nybörjargruppen?
Svar: Ja. (Vi har hittills under de drygt 50 år klubben har funnits aldrig nekat en intresserad nybörjare plats i en nybörjargrupp)

6. Vilken träningsgrupp är lämplig för mig?

Svar: Vi har olika grupper baserad på ålder och erfarenhet. Träningsschema kan du hitta på hemsidan under rubriken Träningsschema.

7. Jag började träna mitt i terminen kan jag då betala halv avgift?

Svar: Normalt sett inte, undantag kan göras men är då upp till huvudtränaren.

8. Kan man prova några träningar innan man behöver betala träningsavgift?

Svar: Ja, du kan prova på 3 st träningspass innan du måste betala träningsavgift.

9. Vad behöver jag som nybörjare ta med till första träningen?
Svar: Om du inte har judodräkt rekommenderas att du tar med hel träningsoverall (byxor och långärmad tröja), handduk samt vattenflaska.

Har du ringar, örhängen eller halsband skall de tas av innan träning
p g a säkerhetsskäl.

10. Jag har en allergi/handikapp kan jag ändå börja träna judo?
Svar: I de allra flesta fall innebär allergi/handikapp inga problem för judoträning. Kontakta dock ansvarig tränare för den grupp du vill börja i och diskutera möjligheterna.

11. Jag tränar normalt i en annan klubb men är i Linköping under en tid, kan jag komma och träna på era träningspass?
Svar: Alla judokas på besök är hjärtligt välkomna att delta på våra träningspass. Är det några enstaka pass utgår ingen avgift, är det för en längre period så betalar du normal träningsavgift.

12. Vad kostar det att träna judo?
Svar: Våra träningsavgifter finns på vår hemsida under rubriken Avgifter under Linköping Judo på första sidan. En ny judodräkt kostar från ca 500 kr till 2000 kr beroende på storlek och kvalitet. Begagnade judodräkter finns att köpa via exempelvis Blocket eller titta på vår anslagstavla för begagnade judodräkter. En begagnad judodräkt brukar kosta några hundralappar.

Klubben har en Butik där du kan köpa judodräkt, bälten m m.

13. Hur gammal kan man vara för att träna judo?
Svar: 4-99 år

14. Vilka pass får jag delta på?
Svar: Vi har träningar alla dagar i veckan. Har man betalt träningsavgift så har man rätt att delta i alla pass förutsatt att man uppfyller ålders och erfarenhetskraven.

15. Har ni träning under sommar och julledighet?
Svar: Ja, vi brukar ha gemensamma träningar för barn/ungdom/vuxen under sommar och julledigheterna. Tidigare år har det varit helgfria måndagar och onsdagar kl 19-20. Vi försöker att lägga upp information om detta på hemsidan innan ordinarie termin avslutas.

16. Är jag försäkrad när jag tränar?

Svar: Ja om du har betalt träningsavgiften så är du försäkrad genom Svenska Judoförbundets försäkring, mer information om försäkringen kan du läsa här.

17. Kan jag behålla mina ringar/örhängen/piercing på när jag tränar?

Svar: Nej, p g a säkerhetsskäl måste du ta av ringar/örhängen/piercing innan du börjar träningen. Om du har svårigheter att ta av föremålen så kan man istället tejpa över så att de inte riskerar fastna.

 

 

8 reaktioner på ”FAQ/Vanliga frågor”

 1. Jag vill bli medlem för att anmäla mitt barn till minijudo. Vad man gör? Jag kan inte inlögga.

  Tack
  Maria Alejandra

  1. Hej Maria!

   Du kan komma till minijudo träningen med ditt barn utan att anmäla dig innan. Medlem blir du när du betalat terminsavgiften.

   Välkommen!
   Mats

 2. Hej! Jag vill anmäla mitt barn som är 16 år gammal och ska fylla 17 i år. Han är en nybörjare och har inte så mycket erfarenhet. Finns det möjligheter för en 16 åring som nybörjare träna Judo hos er?

  Tack!

 3. Hej jag har aldrig tränat Judo tidigare men en del BJJ och Kravmaga bland annat och boxning men jag skulle vilja kolla om jag och min son kan börja med Judo? Han är 7 år nu.

  1. Javisst, självklart kan ni börja träna judo båda två. BJJ har utvecklats från judo så där kommer kommer du känna igen dig. Kolla in på vårt träningsschema så ser du vilka pass du kan välja bland.
   Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.