Pokaljakten 20 november i Norrköping!

Judo betyder den följsamma vägen och är en modern japansk kampsport skapad av Jigoro Kano ur olika jujutsustilar vid 1800-talets slut. Sporten fick sin stora spridning efter andra världskrigets slut till andra länder och är idag en olympisk sport.Även om flertalet medlemmar i Linköping Judo utövar judo som en motionsidrott så tycker vi det är kul med så många tävlingsaktiva som möjligt. Ett led i att skapa detta är att så många som möjligt i våra barngrupper får prova på att tävla. Därför har vi beslutat att Linköpings Judoklubb kommer att stå för anmälningsavgifterna till Pokaljakten i Norrköping den 20/11.

 Pokaljakten är en nybörjartävling för barn där deltagande är det viktigaste. Alla deltagare får poäng för att delta och sedan ytterligare poäng för vinster. När den tävlande kommit upp i ett visst antal poäng delas det ut pokaler. På så sätt så kommer deltagarna att få priser bara de är med på ett antal tävlingar. Barnen brukar tycka det är jättekul att delta och förutom att förhoppningsvis väcka tävlingsintresset hos några så skapar det en fantastisk gemenskap bland barnen. Inför tävlingen kommer vi att ha genomgång hur en match går till så att alla känner sig väl förberedda.

 För att delta skriver ni upp ert barn på anmälningslappen på anslagstavlan nedanför trappan i judolokalen.

 Har ni frågor så prata med tränaren alternativt ta kontakt med någon i styrelsen så ska vi försöka hjälpa er.

 Med vänlig hälsning,
Linköping Judo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.